Hotel Alpin, Llogara, Albanien.

Hotel Alpin, Llogara, Albanien.

Om du följer kustvägen mellan den albanska rivieran och Dukatdalen kommer du att åka genom Llogarapasset. Som högst är du då 1043 meter över havet. Närmsta stad på rivieran är Dhërmi och området norr om passet börjar med staden Orikum. Du åker samma sträcka som den romerske kejsaren Ceasar en gång använde när han skulle strida mot sin rival Pompejus år 49 f.Kr (Ceasar förlorade vid nuvarande Dürres). Ena sidan av passet är torrt och den andra skogsbeklädd. När du kommit in på den skogsbeklädda sidan ser du snart Hotel Alpin på höger sida. Här erbjuds 20 rum med enkel standard i rustik miljö nära skogen. Det finns en trådlös internetuppkoppling men när den fungerar gäller det bara för hotellets restaurang. Frukosten är enkel med främst smörgåsar, te, kaffe och ägg. Enligt menyn går det att beställa till yoghurt. I restaurangen finns platser inomhus och ute under stora träd. Äter du måltider här som inte är en del av priset för rummet är det bra att vara försiktig eftersom kyparna kan dålig engelska och att de därför gärna lägger till extra beställningar på slutnotan. De kan tänkas säga att något ingår innan du beställer och sedan säga att det inte alls var så när du skall betala. Hotellet och restaurangen har bra rykte i området och är ett bra att bo på för den som vill hitta något lugnt och naturnära. Det är också en bra utgångspunkt för vandringar.

Hotel Alpine
Llogara National Park
Mobil: +355-(0)69-2055936, -2390561
E-post: info@hotelalpin-al.net