Ocna Sibiului

Att Rumänien har fler varma källor och spa:n än övriga Europa är ganska okänt i Sverige. Utöver de varma källorna finns många före detta saltgruvor. Lättaste sättet att hitta gruvorna på är att leta efter samhällen som heter ‘Ocna’, eftersom det betyder saltgruva. Norr om Sibiu, som är en av Transylvaniens absolut vackraste städer, ligger Ocna Sibiului. Här kan du bada i den av flera vattensamlingar som du tycker bäst om. De är alla naturliga. Någon fungerar som lerinpackning för hela kroppen och samtliga har olika salthalt. Effekten blir att många kommer hit för att behandla hudbesvär eller bara vilar upp sig. Tröttnar du på att ligga i solen, vattnet eller leran kan du alltid ta en paus i någon av de små barerna som ligger runt vattnet. Och vill du simma blir det lättare någon annanstans för här flyter du som en kork.