Caru’ cu Bere, Bukarest, Rumänien.

I Bukarests gamla stad ligger ett bryggeri som kallar sig Ölvagnen, Carul cu bere. Det har funnits i en bra bit över hundra år men inte alltid på samma plats. Nu hittas det nära den charmiga kyrkan Stavropoleos som har samma namn som deras gemensamma gata. Ölen har länge varit en av de bästa som går att få i Rumänien även om det numera tillverkas av ett annat bryggeri men med det ursprungliga receptet. Caru’ cu bere serverar både rumänsk mat och rätter med annat ursprung. Priserna är helt okej. Det är vanligt att besökare kommer hit för att äta en av bryggeriets färdiga rumänska menyer tillsammans med husets öl. En del kommer hit bara för att de tycker om atmosfären i de luftiga lokalerna men tänk på att det lätt blir högljutt när Caru’ cu Bere fylls upp. Den som tycker om att titta på dansuppvisningar bör komma hit före klockan 19.30 eftersom det är tiden för uppvisningen av traditionell rumänsk dans. Klockan 21.00 brukar en mer internationell dansuppvisning ta vid. Restaurangen har även en gratis uppkoppling till internet men den har nackdelen att du måste vara inloggad på Facebook för att komma någon vart. Det är därför trevligare att dricka en öl till och titta på den vackra lokalen än att surfa på internet.

Caru’ cu bere
Stavropoleos St. #5
Bukarest
Rumänien
Tele: +40-(0)21-3137560.
Mobil: +40-(0)726-282373.
Restaurangens Facebooksida finns HÄR.

Det finns också en officiell film om restaurangen.