Flugfiske i Kiruna

Reseprogram

Slovenien

FLUGFISKERESA TILL

SLOVENIEN

 Är du en flugfiskare som drömmer om små och mellanstora älvar med kristallklart vatten och läcker natur? Vill du vara den som börjar dagen med att kroka en troféharr? Eller varför inte den ännu större och berömda marmorataöringen? Och det vore väl inte helt dumt att sedan avsluta dagen med att fånga en vild regnbågslax på över fem kilo? I det vackra Slovenska alplandskapet är det vanligt att lyckas med just det och mer därtill. Men man måste vara på sin vakt eftersom du och fisken ser varandra. Någon behöver överlistas. Vår guide visar dig var och föreslår hur, sedan är det upp till dig att visa vem som vinner. Att något är rätt för flugfiske i det här området vet vi för de som fiskat här  kommer gärna tillbaka år efter år.

Generellt om fisket

Med små flugor (från storlek 22 till större Streamers) fångar vi stora fiskar  i Sloveniens kristallklara vatten. På den här resan befinner vi oss oftast i alpmiljö som är vacker som i en sagobok. Med hjälp av vår kunnige guide letar vi efter  harr, vild regnbågslax, öring och givetvis söker vi även upp den mytomspunna marmorataöringen i sitt revir.

Vid sidan om fisket

Eftersom vi är i naturen och Slovenien är ett litet välutvecklat land finns det gott om möjligheter för andra aktiviteter än fiske. Vi rör oss i områden med intressanta kulinariska influenser. Man märker snabbt att Sloveniens kök bland annat inspirerats av Österrike från norr, Italien i väster och Turkiet söderifrån. Det ger en intressant mix som vi får en inblick i medan vi tänker tillbaka på dagen som var och drömmer oss fram till hur nästa kommer att bli. Chansen är dock stor att husmor avbryter oss mitt i kvällsskvallret med sin egen ajvar och nygrillade cevapcici. Vad passar bäst till det? Det lokala ölet Lasko, grannbyns vin eller källvatten från bergen utanför fönstret på andra sidan floden? Det är lätt att ha en trevlig semester här även om man inte är det minsta intresserad av fiske och reser med en fiskare. Landet är fullt av fina små samhällen att strosa runt i och nästan allt är inom räckhåll för en dagsutflykt, om det skulle locka.

Boende

Vi strävar alltid efter att både bo i närheten av fiskevattnen och nära vägar som snabbt låter oss byta plats om vädret inte blir som vi vill ha det.

Väder

För att fisket skall bli så bra som möjligt går det inte att säkert säga vilken dag vi är på vilket ställe. Vädret avgör platsen men våra vanligaste vatten är floderna Soca, Idrijka, Tolminka, Baca, Trebuscica, Lepena, Sava, Bohinjka, Radovna och Unec.

Reseledning och guider

Vår flugfisketokige reseledare Andreas Lundkvist finns med hela under veckan och visar er platser och metoder för att överlista fisken. Av och till arbetar han med vår engelsktalande lokale guide.

Om oss

Eftersom vi började arbeta med vanliga rundresor som delvis gick genom Slovenien har vi lång erfarenhet av landet och ett kontaktnät som sträcker sig utanför de cirklar som annars är vanliga hos  arrangörer av renodlade fiskeresor.

Vi har resegaranti hos Kammarkollegiet.

Resan inkluderar:

 • 6 dagars guidat fiske och 7 övernattningar.
 • Flyg  Stockholm – Ljubljana tur och retur
 • Svensktalande fiskeguide
 • Allmänna  råd och tips före resan
 • Transport till fiskeplatserna
 • Flygplatsskatt
 • Del i dubbelrum.
 • 7 Frukostar

Resan inkluderar inte:

 • Lunch och middag (ibland går det att uppgradera till halv- eller helpension)
 • Dricks till guider
 • Fiskekort
 • Fickpengar
 • Dricka
 • Fiskeutrustning

Skriv till flugfiske@karlmark.se eller ring 070-5557731 för reservation och frågor.