Flugfiske i Kiruna

Reseberättelser

Dag 1. Göteborg – Johannesburg, Sydafrika.

Det är en fin och nästan vårlik dag även om is ligger kvar på gatorna. Vädret är klart och välkomnande. Vi skall träffa Mikael, reseledaren, senast klockan 15.30 och före bagageinlämningen på Landvetter.

Idag har det varit problem med många tåg men det reseledaren tog klockan 07.29 i Stockholm transporterade honom direkt till Göteborg utan komplikationer. Han hann förbi researrangörens kontor och fick vänta någon timme på Centralstationen här i Göteborg innan det var dags att åka ut till Landvetter för att träffa oss.

Mikael kom till Landvetter nu, klockan 15.00. Några av oss är redan här och han kvickar sig för att få upp sin flagga. Att hålla i den samtidigt som han bockar av våra resekamrater ser besvärligt ut. Flera av oss går först förbi honom och några har redan lämnat sitt bagage. De har nog glömt instruktionerna. De sista två anländer klockan 16.10, men det går bra ändå och det blir inga sura miner. ”Bingo” säger Mikael när han kunnat bocka av oss alla och sedan följer han de sista genom säkerhetskontrollerna.

Att baren på flyget till Istanbul inte tar betalt uppskattas i gruppen. Det är också trevligt att det är 18 grader varmt i den Turkiska storstaden. När vi landat och åker buss på plattformen utanför väntsalarna ser vi hur en besättning står längst uppe på trappan och knackar på den stängda dörren till deras flygplan. Vi hoppas få flyga med besättning på insidan av planet.

Tiden på Atatürkflygplatsen använder vi till att handla, fika och dricka öl. Några får en föreläsning om Turkiet och Osmanerna av Mikael. Stämningen är god när vi tar våra platser på nästa flyg. Om drygt 9 timmar skall vi landa i Johannesburg.