Flugfiske i Kiruna

Reseberättelser

Dag 3. Volcanoes National Park.

Några av oss hann simma några rundor i den fina bassängen medan det blåaktiga morgondiset som låg över Kigali skingrade sig. Klockan 09:00 stod vi utanför Hotel des Mille Collines och väntade på chaufförerna. Inom en kvart är vi på väg mot marknaden som vi var lite kort på igår. Innan vi nått den passerar vi infarten till presidentens hus och roas av att han verkar ha en egen väg till banken bredvid. På marknaden lyckas några hitta saker att köpa och de som inte var lika intresserade av det tittade på poliserna och folksamlingen vid flodbädden som rasat av regnet igår. Ett visst smygfotograferande av händelsen lyckas.

På väg ut från Kigali passerar vi grönsaksmarknaden, buss- och taxistationen samt vägen som leder till Uganda och ut mot kusten. Det är gott om folk i rörelse. Ju längre utanför staden vi kommer desto fler cyklar ser vi. Många hus var av lera och många saknar fönster. Vi rastade i staden Tare och där fick vi kvicka oss tillbaka till bussarna när regnet vi just åkt igenom verkade komma mot oss. Här lyckades några av oss fotografera en man med hatt och festligt spetsiga skor.

Vi gjorde en rast till och såg stora mängder vägarbetare gå vid sidan om vägen med hackor. Framme i Muzane skulle vi ha börjat med lunchen men i stället blev det incheckning hos Garden Place Hotel. Hotellet ligger mellan en kyrka och en polisskola. Lunchen åt vi i Hotel Muhabura, där Diane Fossey bott. Efter regnet under lunchen gick vi och tittade på hennes rum, nr 12.

På sen eftermiddag besökte vi Muzanis grönsaksmarknad. Där var det nära att vi lyckades tappa bort varandra i de mörka inre delarna innan vi vände tillbaka in mot stadens centrum. Regn fick oss att gömma oss lite kort innan vi kom in till marknaden för kläder och annat. Från den gick vi till det lokala vattenhålet Up Town Bar där vi skickades fram och tillbaka mellan olika platser innan det blev ordning. Barens frekventa strömabrott blev snarare en del av upplevelsen än något störande.

På kvällen gick några in till staden för att äta och andra stannade på hotellet för att se om buffén var bra.