Flugfiske i Nordmakedonien

Reseberättelser

Dag 8. Amsterdam – Sverige.

Idag börjar frukosten en halvtimme tidigare än normalt och de flesta kommer dit direkt. Kineserna fortsätter att bråka om nationaldagsfirandet och snart lämnar danskarna skeppet. Deras flyg går på morgonen och våra på eftermiddagen. Vi tar det lugnt men jagas av att receptionen vill att vi skall betala våra notor så snabbt som möjligt. Klockan 08.30 har alla lämnat sina hytter och personalen städar energiskt för att hinna bli färdiga tills nästa grupp kommer. Vi behöver inte åka förrän klockan 11. Några av oss tar det lugnt på båten och andra går på en kvick vandring i ett lagom varmt Amsterdam. Vår festlige transferchaufför, Bernt Vankeulen, anländer 20 minuter före utsatt tid och vi kommer därför iväg tidigt till Schipol-flygplatsen. Längs vägen pratar vi om resan vi just avklarat och om andra minnen. Mikael berättar om sin mor och resor hon följt med på och plötsligt är vi framme vid terminal 2. Här får vi gå en lång bit inomhus innan vi når vår incheckningsdisk, nummer 1a.

Inne i vänthallarna äter många av oss lunch och snart är det dags för vår ende resenär som skall flyga till Köpenhamn att ta sig till avgångshallen. Hennes flyg tycks vara i tid men det gäller inte för det som skall till Stockholm. När vi går in i det senare flyget håller personalen fortfarande på att fylla på med mat. De flesta av oss sitter samlade långt bak i flygplanet och där är det inte många som lyckas hålla sig vakna hela vägen.

På Arlanda regnar det rejält och landningen blir hård. Efter att alla fått sitt bagage skall vi till olika transporter och försöker att ta oss till dem utan att bli genomblöta men det är inte lätt att lyckas med det. Minnena från resan är både glada och färska. De sista av oss skiljs blöta men med ett leende på läpparna.