Flugfiske i Slovenien

Reseberättelser

Dag 5. Namib-Naukluft: Soussvlei och Dead vlei.

När de flesta av oss vaknar har Mikael och George redan har varit uppe en timme för att väcka den i vår grupp som inte har en väckarklocka. Det är fortfarande mörkt och stjärnklart när vi med ”Susy” korsar hotellets landningsbana och hämtat våra frukostpaket. I receptionen ber vi om reparation av lampor i tälten och svänger kort efter det ut på väg C19 som löper mellan landningsbanan och receptionen. En oryx står i mörkret till vänster om oss men bara George och Mikael hinner se den. Färden går snart vidare längs väg C27 och det märks att det regnat för på några platser finns våta fläckar men ändå ser vi ingen pöl. Marken är brunröd och bilar har börjat samlas vid entrén till parken Namib-Naukluft när vi svänger in för att tanka hos den blåvita macken Engen.

På skylten till parken läser vi att platsen kallas Sesriem och efter att vakterna kontrollerat oss överraskas vi av att vägen innanför är asfalterad. Det var den inte utanför. Herrarna i framsätena säger att våra funderingar visar att vi fortfarande knappt är vakna men vi undrar om det verkligen kan vara så? Snart stannar vi för att fotografera morgonljuset och de vackert mäktiga sanddynerna. Området mellan dynerna är platt, brett och nästan utan växtlighet. En Svartvit kråka (Corvus albus) kraxar vid oss ända tills vi kör vidare.

På väg till nästa fotostopp funderar vi över numreringen av dynerna men får ingen ordning i det och innan vi kliver av igen pratar vi om att det här är Namibias andra UNESCO-stämplade område. I trädet som hamnar vid dörren sitter en Svartvit kråka och kraxar. Den är nära våra huvuden och vi undrar om det är samma fågel som förde live vid förra stoppet. I närheten finns en till likadan fågel. Vi gissar att de vill ha mat men ger dem inget. Klockan 07.47 sitter nästan alla i bussen.

En vit Toyota Dyna 7-145 åker ned före oss från utsiktsplatsen till asfaltsvägen och den av oss som är lite efter har hittat fler objekt att fotografera men är snart i kapp.

Fortsättningen finns här: Dag 5. Namib-Naukluft: Soussvlei och Dead vlei, del 2.

Vill du inte läsa den här berättelsen i uppdelningen här på hemsidan finns den till försäljning här: Dagbokshistoria för Namibia, Botswana och Zimbabwe.