Flugfiske i Slovenien

Reseberättelser

Dag 2. Doha – Windhoek, Namibia.

I högtalarna hör vi att piloten snart skall påbörja inflygningen samt att det är 15 grader varmt och regnar i Windhoek. Regnet har slutat när vi får lämna flygplanet men marken är fortfarande blöt. Utanför ankomsthallen möter George Griffith oss. Han skall både vara vår guide och chaufför. Han är helt klädd i khaki-färgade kläder och bär en tyghatt. Efter att vi växlat pengar och gått ut till parkeringen hämtar han ett lastbilsliknande safarifordon. Det är en Toyota Dyna och vi läser Wild Dog Safaris på bakre delen av den. Klockan är 11.30 på morgonen när vi sätter oss i ”monstret”. Då saknas en av oss. Han tog för lång tid på sig mellan flygen i Doha och ägnar sig nu åt att försöka hinna ikapp oss. Vi får veta att han kanske är med oss i morgon.

På sidorna om bussen får vi låg växtlighet. På vänster sida finns berg men de är heller inte höga. Himlen är grå men med blåa fläckar när vi passerar en ensligt belägen tältplats och de enda blommor vi ser är små och gula. Väg 36 är ofta helt rak och belagd med välskött asfalt. På de sällsynta varningsskyltarna ser vi hjortar.

Plötsligt hoppar vi till. En bit ut på ett fält på förarsidan står en giraff och betar. Någon meter senare blir sevärdheten en man som kissar och vi konstaterar att han liknar oss mer än giraffen gjorde. Skyltarna säger att vi nu har 16 km kvar till Windhoek och att flygplatsen är 22 km bakom oss. Vi vinkas genom något som ser ut som en vägtull men som visar sig vara för att stävja brottslighet. Hotellet Eden har ställt ut många grällt färgade djur och vi korsar floden Bellerode som nog mer är en bäck. Landskapet har blivit lite kuperat.

Vi fortsätter över en smalspårig järnväg och har Finkenstein Estate på vår vänstra sida. På slätten efter ser alla hus likadana ut. De är vita med några få undantag. Marken består av gräs och något som ser ut som ljusbrun lera. En skylt till vänster säger att området i den lilla dalen där heter Vineyard County men vi ser inget som liknar en vingård. Här börjar området bli allt mer kuperat och de glest spridda bostadsområdena har nu sandfärgade hus med tegeltak.

Klockan 12.30 är vi i våra rum i Safari Court Hotel och har bestämt att träffas 17.30 i receptionen. Då har vi bett om att få handla lite innan vi tar oss till vår middag. Under rasten kommer ibland ett duggregn och det varvas med att solen tittar fram. Växlingarna hindrar inte att några vågar sig ut till vår snirkligt formade simbassäng.

Chauffören tar oss nu i riktning mot flygplatsen och fram till området Eros. Här finns ett litet köpcentrum och i det hittar några av oss vatten i dagligvarubutiken och andra går direkt till den som säljer alkoholhaltiga drycker. Vi tar med det vi handlat och åker med George de få metrarna runt hörnet för att kliva ut igen och gå till den lummigt vackra restaurangen Joe´s Beer House. Det blir bland annat schnitzlar av Gemsbock (Oryx) och lokalt producerat öl.

Mätta och belåtna hinner vi bara åka en kort bit innan regn vräker ned men framme vid hotellet är vädret en aning lugnare. Där möts vi klockan 20.15 av handdukar på golvet eftersom entrén har en konstruktion i taket som delvis är öppen. Vi går till våra rum och Mikael vänder där för att kunna vänta vid receptionen på vår försvunne vän. Han kommer efter en dryg halvtimme och har då inte fått något av sitt bagage men har klarat sig bra från regnet.

Fortsättningen finns här: Dag 3. Windhoek: stadsrundtur

Vill du inte läsa den här berättelsen i uppdelningen här på hemsidan finns den till försäljning här: Dagbokshistoria för Namibia, Botswana och Zimbabwe.