Flugfiske i Nordmakedonien

Reseberättelser

Dag 1. Sverige – Cluj-Napoca.

Solen skiner men är inte särskilt stark i Stockholm när vi ger oss av mot flygplatsen. Färden dit går lika smärtfritt som navigeringen inne i Arlanda. Vid ombordstigningen var ambitionen att 8 av våra 15 medresenärer skulle ha lokaliserats men bara 4 hittades. Ändå fanns alla med i flygbolagets lista över ankomna resenärer. De sista hittades i München efter att reseledaren, Mikael, viftat med sin skylt. Han gick sedan efter oss andra mellan väntsalarna. Det där med att gå efter blev lite i överkant för han släpptes in till flyget mot Cluj-Napoca efter att det skulle ha gått. På något sätt gick det bra ändå och även han fick alla vänta på flyget och dem som kom efter honom.

Vårt andra flygplan har bara två sittplatser på vardera sidan mittgången.  Det förra var större. Måltiden har också minskat från en pizza till en smörgås, men det går bra ändå.

I Rumänien landar vi på en modern flygplats och tar oss snabbt genom den och ut till den vita bussen som väntar i mörkret och den bekväma temperaturen. Den har redan hämtat de tre av våra medresenärer som kom tidigare.  Mikael börjar nästan direkt berätta lite om Cluj-Napoca men har inte en särskilt vaken publik.

När alla släppts av vid Hotel Univers T är det fem timmar kvar tills receptionen skall väcka oss. Vi har fått en 20-sidor lång skrift om ett fängelse att studera till i morgon eftermiddag. Mikael och chauffören, Viorel, åker vidare till Hotel Alex. Det tycks bli en rivstart för vår vandringsresa i Maramures.