Flugfiske i Nordmakedonien

Reseberättelser

Dag 7. Heidelberg och Mannheim.

Redan 08.30 sitter vi i bussarna för att åka till Heidelberg. I början av färden pratar vi om Mannheim och före Heidelberg blir det några ord om den staden. Nära turistbyrån på Rhein-Neckar Platz släpps vi och flera andra grupper av. Till fots följer vi Obere Neckarstrasse till den gamla bron. På den blir det lite föreläsning och sedan vänder vi tillbaka längs Steingasse upp till Heiligekirche. Där tar Hauptstrasse oss till liften och med den kommer vi till borgen. I borgen pratar vi bara lite om den innan vi undersöker den individuellt. Utsikten från den är magnifik och vädret är klart och bra!

Snart är vi nere i staden igen och rör oss runt Heiligekirsche. Där blir det fika, shopping och pubbesök. Vädret är bra och varken för varmt eller för kallt. Klockan 13 är vi tillbaka i bussen och Michael kör oss till båten i Mannheim. På andra sidan Rhen ser vi Ludwigshafen och där skall visst något ha exploderat idag vid en avlastning från en båt till BASF:s fabrik. Vi märker inget av det.

Nästan direkt sätter vi oss vid borden och äter lunch och efter den har vi baren för oss själva. Mikael börjar med att försöka sammanfatta vår resa. Sedan fyller andra i och en trevlig dialog uppstår. Vi avslutar med att förklara hur man tar sig in till Mannheim om någon skulle vilja se staden ikväll.

Kort innan middag väntar kaptenens avtackning. Många klär upp sig och personal och guider väkomnar alla in i baren. När vi samlats hålls några tal och Mikael ger kaptenen vår dricks efter att han tackat oss på tyska. Personalen lämnar baren och alla resenärer går in till restaurangen där kaptensmiddagen tar vid. Snart börjar båten röra sig söderut mot Speyer.