Öl och Sightseeing i Bukarest

Reseberättelser

Dag 1. Sverige – Amsterdam.

När vi tar oss till våra morgonflyg är det tydligt att årets varma del tagit slut. Det är en fin men sval dag. Framme i Amsterdam är det bara aningen varmare än i Sverige och vi samlar ihop oss efter bagageutlämningen. Det gick fort för reseledaren, Mikael, att hitta bussen men han behöver också lösa ut den av medresenärerna som fastnat vid bagagebandet när två väskor blandats ihop.

Chauffören, som heter något i stil med Verdal, kör oss till Ruijterkade Oost där vi först ser båten Alemannia över vattnet men sedan åker runt viken till landgången. På båten är det fortfarande några timmar kvar tills vi får våra hytter så vi ger oss ut i ett Amsterdam som är soligt men inte särskilt varmt. Vissa av oss kommer tillbaka till båten för att äta soppan som serveras mellan incheckning och middag. Andra stannar inne i centrum.

Vid middagen fyller vi svenskar nästan halva båtens restaurang. Den andra halvan består av resenärer från Norge, Ryssland, Danmark och Spanien. Varje grupp har en reseledare och vår är nästan dubbelt så stor som den näst största. Efter måltiden har vi någon lugn timme innan vi går och lägger oss.