Öl och Sightseeing i Bukarest

Reseberättelser

Dag 6. Odessa.

Över kranarna mittemot båten hänger vita moln som formats som diffusa streck mot en blå himmel. Det är vackert och lovar gott för resten av dagen. Vi har inget program tidigt idag och därför fick Mikael äta ensam i vid både morgonfika och början av frukosten. De av oss som skulle på en rundtur bland stadens kyrkor åkte på förmiddagen och andra klättrade uppför Potempkintrappans 192 steg till stadens alla lockelser. Där uppe hittade vi fler konserter och butiker. Någon restaurang fick ett till besök och vi letade flitigt upp nya intressanta saker att titta på.

Vid lunchen är vi inte helt fulltaliga. Några av oss har valt att stanna uppe i centrum och efter att vi ätit är går det fort för resten av oss att ta oss upp till den trevliga stämningen i Odessa. Vi har tur med vädret som är underbart.

Inte förrän till middag träffar vi hela vår grupp. Klockan 20.30 borde vi ha ätit klart och då skall det bli konsert på soldäck men vi sitter och funderar över hur bra det kan bli när det då kommer att vara mörkt. En konsert är i alla fall utlovad.

Konserten blev den gamla vanliga inomhusvarianten. Vi har haft konserter varje kväll. Reseledaren var ensam om att gå tillbaka upp till centrum. Han ville visst träffa någon kompis. Bara han är tillbaka till klockan 23.00 (??) så blir det bra för då skall skeppet släppa förtöjningarna och stäva mot Kherson.