Flugfiske i Kiruna

Reseberättelser

Dag 13-15 Miniloc

Att sakta vakna upp i en bungalow på en vacker strand i Filippinerna och att sedan långsamt gå till en underbar frukost var precis vad vi gjorde idag. Vissa var tidiga och andra sena men alla har vi någon idé om hur vi skall tillbringa dagen. Någon vill paddla, någon annan vill ta en av gratiskanoterna och paddla iväg. Vi jämför de olika alternativen och vad vi tycker om. Till sist åker många tillsammans med en av gratisfärjorna och de som blir kvar hittar på annat att göra. Mikael far runt som en osalig ande mellan alternativen och försöker vara tillgänglig men tycks ha svårt med det när många vill åt olika håll och vi saknar ett fast schema. Vi har det bra och solen skiner så vad kan gå fel?

Flera dagar i rad är likadana och vi har fullt upp med att hinna med allt som erbjuds. Någon paddlar SUP och någon åker iväg i en kanot. Vi fotograferar ivrigt och de som åker tillsammans får gott om tid att prata ihop sig i en underbar miljö. Vi lär oss allt om hur manskapet som spelade in svenska TV-serien Robinson bodde här för säsong 3 och 10. Deltagarna fanns på en ö i närheten. Det byggs också en lyxanläggning på en grannö, men dit får vi inte åka. De från lyxön har dock fritt tillträde till allt vi kommer åt. Vi bekymrar oss föga om det och upptäcker snart att seglen till Hobie-Cat båtarna tyvärr är på reparation i Manilla. Vår anpassning går ut på att vi i stället vindsurfar. Inte alltför framgångsrik vindsurfning men med många skratt och nya blåmärken. Ungefär som det skall vara här i paradiset, kanske? Dykcentret får också ett par besök från oss i gruppen.

Informationen om hur vi skall bete oss på avfärdsdagen finns tidigt på en skylt i receptionen som gränsar till souvenirbutiken och ligger i samma hus som restaurangen. Vi träffar även reseledaren lite här och var och får veta allt om slutet på tiden här. På det stora hela är vi nog alla nöjda med tiden här och allt flängande vi ägnat oss åt innan vi kom hit.