Öl och Sightseeing i Bukarest

Reseberättelser

Dag 5. Budapest.

Vid varje måltid imponeras vi av köket på båten och kort efter att de serverat dagens frukost sitter några av oss i en buss som tar oss till den pittoreska staden Szentendre. Gabriella guidar och Lauren kör, alltså precis samma bemanning som igår men idag är både Mikael och Karin med. De har båda hjälpt till med att skapa gårdagens snackis genom att säga fel för vilken sida som är Buda och vilken som är Pest så vi får se hur det går. Gabriella hjälper till att skapa ordning fast idag mestadels på danska. Det är soligt och fint och stämningen är i topp.

Lauren använder det som Gabriella kallar för den näst sista av de sju broarna för att ta oss till Buda-sidan. Från bussen ser vi den sista bron på vår vänstra sida och övriga till höger. När vi på andra sidan vattnet svängt höger får vi det tekniska universitetet, Gellertbadet och Slottskullen på samma sida medan vi ser vårt skepp över Donau på andra sidan. Framme i Szentendre får de av oss som är med där en underbar dag. Av dem som inte följde med bussen tog sig några själva ut till Szentendre och resten undersökte Budapest i solen. Någon tog sig ett dopp i Gellertbadet och är därför nu en badmössa rikare och några tittade på olika museer. Caféer och barer fanns som komplement till allt.

Vid lunchen var vi fulltaliga och hade tiden före danskarna men några av dem smög ändå in. Så kan det gå. Efter att kråset vårdats blev det en slumpartad kombination av cafeer, museer, shopping och barer. Här är det bekvämt som på en inte alltför varm men ack så solig svensk sommardag.

Ganska kort tid efter middagen kommer vi att lämna Budapest genom att ta en omväg förbi parlamentet och Margaretaön. Det är nattbelysningen vi hoppas få se. Sedan är vår plan att vända för att åka söderut mot Mohac och utflykten vi skall göra till Pec.