Öl och Sightseeing i Bukarest

Reseberättelser

Dag 5. Budapest

Enligt väderprognosen skall det bli 26 grader varmt idag men det är svalt och himlen är täckt av gråa moln när några av oss äntrar bussen för att åka på utflykt till den fina lilla konstnärsstaden Szentendre. Den ligger bara 20 km norr om Budapest invid Donau och där vankas stadsrundtur och provning av Tokai-vin. Linda är med oss idag igen. På väg in i bussen får vi någon enstaka regndroppe på oss. De som inte var med på utflykten besökte kända caféer, gick till parlamentet och turistade lite allmänt i Budapest. Först vid 10.30-tiden på morgonen började solen ta sig genom molntäcket.

Efter lunch var det dags för ännu en utflykt men den här gången till en imponerande föreställning med hästar. Puszta kallas utflyktsmålet och vi fick se hur skickliga ryttarna här är. Uppvisningen inleddes med en bussfärd och att vi fick lite gott att dricka.

Solen blir allt starkare efter lunchen men himlen tar ibland över och växlar i vitt, grått och blått. Det varar tills 18-tiden ungefär och det är då de som stannade i Budapest börjar samla sig ombord. De från Pusztan-utflykten kom lite efter det.

Dagen skall avslutas med att vår båt åker motströms förbi stadshuset och en vackert upplyst stad. Kamerorna borde då gå varma från vårt soldäck. Planen är att vi åker runt Margaretaön innan vi vänder för att fortsätta medströms mot Mohac och Pec. De ligger båda i Ungern men nära gränsen mot Kroatien. Målet är att vi skall vara i Mohac i samband med frukosten i morgon.