Flugfiske i Slovenien

Reseberättelser

Dag 14. – Sverige.

I De Gaulle-flygplatsen i Paris kommer vårt flyg till terminal 2E och gaterna som börjar på K. Vi följer strömmen mot andra entréer och terminaler. Genom säkerhetskontrollerna går det bra för alla utom reseledaren som skickas på en extra runda innan han släpps igenom. Till sist är alla framme i terminal 2F och utgång 21. Längs vägen har vi sett att himlen där ute är vackert blå och vi undrar om den är lika fin i Sverige.

Inne i flygplanet informerar chefen Jean-Jaque Puré om vad som gäller. Han och hans personal ger oss pasta, vegetariskt eller kyckling att äta. De som tar vin får ett från en vingård som heter PGI.

När vi landar i Stockholm ser vi att marken täcks av ett tunt lager med snö. Det är lite över 0 grader och det droppar från himlen. Den främre delen planet töms genom en gång inomhus men de som sitter längre bak måste gå en kort sträcka utomhus. De av oss som inte lyckats sova är mycket trötta och vid bagagebandet anländer ett par sms som säger att någras bagage är på villovägar men de flesta av oss har våra väskor när vi tar farväl av varandra.

Vill du inte läsa den här berättelsen i uppdelningen här på hemsidan finns den till försäljning här: Dagbokshistoria för Chile och Påskön.