Öl och Sightseeing i Bukarest

Reseberättelser

Dag 13. Santiago –

Klockan 01.50 landar vi och 02.30 är vi på väg mot hotellet. Sergio kör och Maria är med oss igen. Incheckningen snabbas på genom att reseledaren går i god för oss alla. Vi vill i säng.

De flesta av oss äter frukosten sent. Ute är det inte ett moln på himlen. Snart är Mikael med och packar bussen men när den skall åka iväg är han borta. Det visar sig att han fastnat i kön på ett postkontor. Några av oss stressas av att han inte är på plats och andra tycker att det inte är mycket att oroa sig över. Reseledaren anländer knappt 4 minuter sent och bussen startar 11.07 i stället för 11.00. Det skall nog gå bra trots förseningen. Stämningen är i alla fall god.

Lokalguiden som följer med oss i bussen heter Viviana och chauffören är Rodrigo. Egentligen skulle Rodrigo ha haft semester men den blev inställd av att det fanns för mycket arbete. Han kör ut mot floden och vi ser hur kablarna vi körde in i häromdagen virats ihop med vit plast. På andra sidan vattnet fortsätter färden åt vänster och vi ser att ett litet vägbygge påbörjats nära den fattiga byn där hästar hjälper befolkningen att tjäna sitt uppehälle från floden. Innan vi använder avfart 31 ser vi att en rödvit buss bärgas.

Klockan 11.26 har vi fått våra väskor och går in i flygplatsen. Kön till incheckningen är lång. Några av oss lyckas tränga sig till en bra position och andra har förtur genom att ha köpt dyrare sittplatser.

Flyg AF401 skall lämna Santiago från gate 15 om mer än två timmar och tiden spenderar vi med shopping, fika, öl och några avslutande pisco sour. Just pisco sour visar sig vara en bra investering idag för vi får dubbelt så många drinkar som vi behöver betala för. I alla fall enligt menyn.

Ombordstiningen blir en aningen förvirrande affär eftersom flygplanet är fullbokat. Mikaels frekventa flygande leder till att han flyttas till en bättre plats och där får han sällskap av de två som köpt liknande platser.

Väl uppe i luften säger kaptenen ofta att det kommer att bli en skakig och turbulent resa men vi märker nästan inget av det.

Fortsättningen finns här: Dag 14. – Sverige.

Vill du inte läsa den här berättelsen i uppdelningen här på hemsidan finns den till försäljning här: Dagbokshistoria för Chile och Påskön.