Flugfiske i Slovenien

Reseberättelser

Dag 11. Påskön.

Vår andra lediga dag börjar stillsamt. Kyrkan spelar ett kort stycke klockan 8 på morgonen och man hittar de flesta av oss i gruppen vid simbassängen i hotel O’Tai eller restaurangerna Hani Hani och Te Moana. Det är en molnig dag men temperaturen är lika bekväm som vanligt.

Tidig kväll träffas vi i receptionen till hotel O’Tai. Mikael tiger forfarande om var avskedsmiddagen är bokad. Vi går nedför Te Pito o Te Henua och stannar där den träffar Policarpo Toro. Flera av oss gissar att vi är på väg till Te Moana som ligger åt höger men när alla hunnit ikapp går reseledaren till vänster. Snart visar det sig att han bokat bord hos Haka Hanu och att borden där är dukade. De flesta av oss börjar med en Pisco Sour. Stämningen är i topp och servicen perfekt. Vi trivs, skrattar och pratar. Innan vi skiljs har vi gjort upp om schemat för morgondagen då vi skall flyga tillbaka till det chilenska fastlandet.

Ikväll är programmet i festivalen lockande. I olika takt tar vi oss dit och får se ett färgsprakande spektakel med mycket sång och dans. Det är svårt att ta sig därifrån och vi är glada att vi får en sådan värdig avslutning på vår tid på Påskön.

Fortsättningen finns här: Dag 12. Påskön – Santiago.

Vill du inte läsa den här berättelsen i uppdelningen här på hemsidan finns den till försäljning här: Dagbokshistoria för Chile och Påskön.