Öl och Sightseeing i Bukarest

Reseberättelser

Dag 10. Påskön.

Tupparna börjar väsnas vid 6-7 tiden och idag är det svalare än det var igår. Efter frukost hyr några av oss cyklar, andra vandrar till grottorna i närheten, ytterligare en åker ut och dyker till den sänkta moaien och de sista tar det lugnt i Hanga Roa. Vill man hitta oss är det många som äter hos Heng Heng Café eller Te Moana. Mikael når vi hela dagen på grannhotellet. Festivalområdet är tyst och vi ser att det bara finns några få planerade aktiviteter idag och de är nära flygplatsen. En är en rodd som vår dykare fick första parkett till eftersom han kom upp ur vattnet precis när roddarna passerade.

Under dagen kontaktar Martin reseledaren och berättar att biljetterna som de försökte dela ut igår som souvenirer fortfarande gäller. Eftersom flera av oss inte tog emot biljetterna igår försöker han nå dem via vårt hotell. Till sist når han alla. Fast vi kunde också lätt hämta dem hos honom i grannhotellet. När biljetterna delas ut är många nyfikna på var avskedsmiddagen blir men Mikael vill vara förtegen om det. Några av oss gissar att han glömt middagen han pratade om nyligen och andra litar på det han säger. Ändå får vi en tid att träffas i morgon i vår reception för att gå till måltiden. Av och till under dagen hör vi kyrkan spela och vi undrar varför den spelar just idag men får inte veta svaret.

På kvällen är det ovanligt lugnt i Hanga Roa nu när det inte är någon föreställning på festivalsområdet. Det är skönt att få en mer vilsam dag än de vi hittills haft.

Fortsättningen finns här: Dag 11. Påskön.

Vill du inte läsa den här berättelsen i uppdelningen här på hemsidan finns den till försäljning här: Dagbokshistoria för Chile och Påskön.