Flugfiske i Slovenien

Reseberättelser

Dag 15. Tolanaro – Antananarivo.

Det förvirrar oss en aning att det skall vara fri placering på dagens flyg upp till Antananarivo. Vi har intrycket att de säger lite olika om det och att vi helst hade fått en bestämd plats nu. Att få komma in på flyget underlättas inte av att ett av paren i vår grupp tror sig ha packat ned passen i väskan som just checkades in. Snart tittar passen fram och vi har fått två nyblivna kändisar i gruppen. Fast det går över snabbt. Att en av väskorna från vår grupp ville åka med en annan grupp medförde också att Mikael fick springa några extra varv runt incheckningsdiskarna. Det var nästan som en föreställning.

Väntsalen är inte stor och vi sitter på den typen av hårda plaststolar utan ryggstöd som ofta finns på flygplatser. Möjligheterna att handla något här är starkt begränsade. Vi läser och Mikael ägnar sig åt att organisera en kontaktlista till hela gruppen. Han frågar runt och skriver på datorn tills allt ser bra ut. Något som ser lite konstigt ut i dagens schema är att lunchen verkar vara helt bortglömd. Snart märker vi att vi får flera chanser att äta.

Från flyget ser vi ett landskap som skiftar i rött, grönt och brunt. Floder slingrar sig fram och det är tydligt var det finns odlingar. Husen har samma färg som jorden och vi ser kläder på tork som små färgfläckar. Det är vackert och intressant att titta på. Vi uppskattar att flyget är ganska litet och inte flyger för högt för att vi skall kunna se landet vi just ägnat några veckor åt att besöka. Framme i Antananarivo åker vi till ett barnhem. En av föreståndarinnorna visar gåvorna de fått från oss och ger Mikael ett kvitto på mottagandet. Hon berättar om hemmet och verksamheten. Vi ger lite extra gåvor, tittar runt och gläds åt att hemmet verkar åstadkomma bra resultat.

När vi sätter oss till bords för att äta vår avskedsmiddag ställer sig några musiker på scenen och spelar traditionell malagassisk musik. Det blir en fin föreställning. Under resan har vi köpt några skivor med sådan musik. Vi pratar och reflekterar på den tid som varit. Via kontaktlistan hoppas vi kunna hålla kontakt med varandra. Snart är det dags att åka till flygplatsen.