Flugfiske i Nordmakedonien

Reseberättelser

Dag 15 – 16. Hikkaduwa.

Arrangör för den här resan var Explore Tours som skrivit programmet och bokat allting. Vill ni läsa programmet som det nu ser ut finns det HÄR. Endast reseledartjänst hyrdes in från Karlmark International.

Idag har Mikael fått klart vilka två rum vi får behålla till klockan 15.00. Resten måste vi tömma senast klockan 12.00. Innan vi visste hur länge vi skulle få behålla rummen ville många få så mycket tid på stranden som möjligt och därför sattes avgångstiden till 16.00. Hotellet ville inte gå med på mer än till klockan 15 och därför har Mikael försökt få hit bussen tidigare för att korta ner vår tid av hemlöshet. Asiri uppmärksammade det men lyckades bara komma 15 minuter tidigare. Under mellantiden skötte vi incheckningar med hjälp av Mikaels dator. Flyget går efter 01.50. Vår dag verkar börja med sol, sand och lite lagom förvirrade tider.

Väl i bussen passerar vi snart monumenten från tsunamin. Först ser vi portalen med de religiösa symbolerna till höger och sedan kommer på andra sidan vägen platsen för massgraven och det egentliga monumentet. När vi är på motorvägen har vi risfält och mindre skogspartier omväxlande på vardera sidan om bussen. Längs vägen på vänster sida löper en ledning mellan stolpar och på den ledningen sitter en liten fågel med en nästan museal regelbundenhet. De är små färggranna Kungsfiskare. Men det dyker upp en och annan fågel som bryter mönstret. Några områden ser ut att vara sankmarker.

Vi har många timmar på oss innan flyget går. Mikael och Asiri har föreslagit att vi skall besöka Galle Face Hotel för en fika och kanske även ett köpcenter för en jämförande shoppingrunda. Det enda vi har som säkert inslag under kvällen är middagen nära hotellet och flyget. Deras förslag om att besöka hotellet blev en påminnelse om att vårt reseprogram pratar om att dricka ‘High Tea’ där. Men det var för dagen då vi åkte runt i Colombo och då var det inte möjligt att hinna med nästan något. Vi hann knappt se attraktionerna från bussen. Någon ‘High Tea’ blev det inte nu heller men vi hade kunnat hinna om vi lämnat stranden en halvtimme tidigare och det ville vi ju inte. Men vi ville heller inte bara gå in och ut på Galle Face Hotel. Ingendera blev särskilt bra. Vi åker vidare till ett köpcenter och får då kort tid på oss så att vi skall hinna till middagen. Ambitionerna är för höga för vad vi kan åstadkomma.

Vid middagen bjuder Mikael på en nubbe var och sedan åker vi till flygplatsen. Vår kontakt där är på plats men han kan inte påverka att flyget är flera timmar sent. Retligt att vi inte såg något om det när vi checkade in i Hikkaduwa. Asiri sa heller inget om en försening när han lämnade oss. Vi hade gärna fått mer tid på köpcentret. Nu måste vi sitta av många timmar på flygplatsen. Mikael engagerar sig i böckerna som glömdes på flyget och senare lämnades här på flygplatsen och när det är klart ordnar han så att de som inte redan fått matkuponger kan få sådana. Ganska många av oss får i oss åtminstone en del av maten kupongerna ger oss innan det är dags för ombordstigning. Många timmars flyg väntar innan vi är på svensk mark.