Flugfiske i Slovenien.

Är du en flugfiskare som drömmer om små och mellanstora älvar med kristallklart vatten och läcker natur? Vill du vara den som börjar dagen med att kroka en troféharr? Eller varför inte den ännu större och berömda marmorataöringen? Och det vore väl inte helt dumt att sedan avsluta dagen med att fånga en vild regnbågslax på över fem kilo? I det vackra Slovenska alplandskapet är det vanligt att lyckas med just det och mer därtill. Men man måste vara på sin vakt eftersom du och fisken ser varandra. Någon behöver överlistas. Vår guide visar dig var och föreslår hur, sedan är det upp till dig att visa vem som vinner. Att något är rätt för flugfiske i det här området vet vi för de som fiskat här kommer gärna tillbaka år efter år.

Ni bokar resan genom att skriva till: info (at) karlmark . se

Reserve your place on the trip by writing to: info (at) karlmark . se

Guide fishing in Slovenia 6 Berg i Slovenien 3 low res Guide fishing in Slovenia 3

Generellt om fisket
Med små flugor (från storlek 22 till större Streamers) fångar vi stora fiskar i Sloveniens kristallklara vatten. På den här resan befinner vi oss oftast i alpmiljö som är vacker som i en sagobok. Med hjälp av vår kunnige guide letar vi efter harr, vild regnbågslax och öring. Vid önskemål söker vi givetvis även efter den mytomspunna marmorataöringen och dess revir.

Guide fishing in Slovenia 5 Flyfishing guide low res Guide fishing in Slovenia 2

Vid sidan om fisket
Eftersom vi är i naturen och Slovenien är ett litet välutvecklat land finns det gott om möjligheter för andra aktiviteter än fiske. Vi rör oss i områden med intressanta kulinariska influenser. Man märker snabbt att Sloveniens kök bland annat inspirerats av Österrike från norr, Italien i väster och Turkiet söderifrån. Det ger en intressant mix som vi får en inblick i medan vi tänker tillbaka på dagen som var och drömmer oss fram till hur nästa kommer att bli. Chansen är dock stor att husmor avbryter oss mitt i kvällsskvallret med sin egen ajvar och nygrillade cevapcici. Vad passar bäst till det? Det lokala ölet Lasko, grannbyns vin eller källvatten från bergen utanför fönstret på andra sidan floden? Det är lätt att ha en trevlig semester här även om man inte är det minsta intresserad av fiske och reser med en fiskare. Landet är fullt av fina små samhällen att strosa runt i och nästan allt är inom räckhåll för en dagsutflykt, om det skulle locka.

Mountains Slovenia 3 Mountains in Slovenia 1 low res Flod i Slovenien hel

Boende
Vi strävar alltid efter att både bo i närheten av fiskevattnen och nära vägar som snabbt låter oss byta plats om vädret inte blir som vi vill ha det. För att fisket skall bli så bra som möjligt går det inte att säkert säga vilken dag vi är på vilket ställe. Vädret avgör platsen men våra vanligaste vatten är floderna Soca, Idrijka, Tolminka, Baca, Trebuscica, Lepena, Sava Bohinjka, Radovna och Unec

  

 

 

 

Reseledning och guider
Vår reseledare finns med hela under veckan om ni är fler än 7 deltagare. Han visar er platser och metoder för att överlista fisken. Är ni färre än 7 deltagare genomförs resan med vår engelsktalande lokale guide.

 

Pris:

9.900 kr för dig som betalat anmälningsavgiften före den 1:a mars 2020. Från och med den 1:a mars kostar resan 10.600 kr. Det gäller för båda resorna.

Datum:

10 – 17:e september 2020

Resan inkluderar:

 • 6 dagars guidat fiske
 • 7 övernattningar i delat boende. Ibland går det att ordna enkelrum mot en extra kostnad.
 • 7  Frukostar
 • Engelsktalande lokalguide
 • Svensktalande fiskeguide vid fler än 7 deltagare
 • Allmänna råd och tips
 • Transport till och från fiskeplatserna
 • En samlad transport från och en till en flygplats

 

Resan inkluderar inte:

 • Flygbiljetter (men vi ordnar dem gärna åt er)
 • Lunch och middag (ibland går det att uppgradera till halv- eller helpension)
 • Dricks till guider
 • Fiskekort
 • Fickpengar
 • Dricka
 • Fiskeutrustning

Resan garanteras från minst fyra medföljande.

Kontaktuppgifter:

Ni bokar resan genom att skriva till: info (at) karlmark . se

Reserve your place on the trip by writing to: info (at) karlmark . se