Kiev och Tjernobyl, en historisk ölresa

Flugfiske i Kiruna.

Flugfiske i Kiruna www.karlmark.se

Click on THIS LINK if you want to read this text in English.

Följ med oss på ett 7 dagar långt flugfiskeäventyr där du kommer att få uppleva Kirunafjällen med dess vackra natur och fantastiska fiske. Vi kommer att slå läger bara några meter från ett biflöde till en av Kirunas kända älvar – där midnattssolen ger oss möjlighet att uppleva fint fiske under dygnets alla timmar. Vi kommer även att besöka kristallklara fjällsjöar där kläckningarna kan vara som en dröm för torrflugefiskaren.

Det här är en resa för den som vill uppleva underbart fiske efter röding, öring och harr i en underbar fjällmiljö. Med hjälp av vår guide kommer du att få några dagar som kommer att stanna länge i minnet. Vi går både kortare och längre turer för att kunna fiska i sjöar och strömmar. På kvällen sätter vi oss vid lägerelden för att prata om dagens upplevelser och för att vara ett med naturen.

För er som vill uppleva Kiruna dagarna innan eller efter fjällresan eller behöver ett boende för att passa flygtiderna, hjälper vi gärna till med det. Där kan ni njuta av en god middag med lokala delikatesser eller besöka ett populärt spa.

Vi kommer hit varje år för den frihetskänslan – följ med du också!

Avresa

Vi samlas vid Kiruna busstation för avfärd med minibuss mot helikopterbasen. Väl framme där hålls en informationsträff om resan samt en kortare presentation av fisket i fjällen, innan vi flyger ut. För er som vill bli upphämtade från flygplats/tågstation på avresedagen finns möjlighet till det innan samlingen.

Anmälan görs enklast i det här formuläret eller till flugfiske (at) karlmark . se

Registration for English speaking clients is in this form or to flugfiske (at) karlmark . se

page1image431191904

Program

I Kiruna går vi igenom utrustningen och kompletterar det som fattas innan en helikopter tar oss till det som blir vår lägerplats i en vecka. Vid ankomst går vår guide igenom de sjöar, strömmar och fiskar i närheten. Exakt vart och hur långt vi går varje dag bestäms av väder och motivation. Vill du inte fiska varje dag går det givetvis bra. Till sist kommer helikoptern och hämtar oss på förmiddagen och vi skiljs i Kiruna många underbara minnen rikare.

Vi bor i egna tält som vi tagit med oss och dessa slår vi upp på gemensam plats direkt när vi landat på fjället. Vi har med oss egen mat som vi lagar till själva, men vi äter helst våra middagar tillsammans på kvällen och utbyter historier. Till sist blir vi upphämtade från fjället för färd tillbaka till Kiruna där vi skiljs.

Datum

6 – 12 juli 2020

Generellt om fisket

Vi kommer att fiska i strömmar efter harr och öring! Under nätterna Är ofta torrfluga eller streamers bra för att lura de större öringarna men även stora dagsländor och nattsländor har gett bra utdelning.

För harren så har ett stort antal flugor fungerat men favoriterna är grön-svarta superpuppor i olika storlekar och olika imitationer av nattsländor. Röd-vita våtflugor har varit ett bra för stor fisk. Nymffisket efter harr har varit otroligt bra vissa tider, framförallt på kvällar.

Rödingarna kan vara lite knepiga att fånga men vi har haft bra utdelning och absolut bäst har varit tidigt på morgonen med små flugor i storlek 16 – 20. Klinkhammer, elkhaircaddies och mörka superpuppor har givit bra resultat. Vid vissa tidpunkter har fiskarna reagerat kraftigt på ljusa streamers men oftast är det mindre flugor som givit det bästa resultatet.

Vad som används vilken dag är dock något som vi kommer att diskutera från dag till dag.

Väder

För att fisket skall bli så bra som möjligt går det inte att säkert säga vilken dag vi är på vilket ställe. Vädret avgör platsen.

Reseledning och guider

Vår reseledare finns med hela tiden och visar er platser och metoder för att överlista fisken.

Om oss

Vi har sedan 2007 arbetat med resor i- och utanför Sverige samt har resegaranti hos Kammarkollegiet.

Boende

Vi bor i egna medhavda tält. Där lagar vi medhavd mat och trivs tillsammans.

Resan inkluderar:

 • 6 dagars guidat fiske och 6 övernattningar.
 • Gemensam transfer till och från flygplatsen i Kiruna.
 • Transport med helikopter från Kiruna till lägerplatsen och tillbaka. 150 kg total vikt per person (Personvikt och packning)
 • Svensktalande fiskeguide
 • Fiskekort
 • Allmänna råd och tips före resan

page2image431615088 page2image431615504

Resan inkluderar inte:

  • Flyg eller tåg till Kiruna. Vi hjälper er gärna med det om ni vill.
  • Mat och dryck
  • Fickpengar
  • Tält och campingutrustning
  • Dricks till guider
  • Fiskeutrustning
  • Sådant som inte specificerats i vad resan inkluderar

Pris: 9.250 SEK. 
Anmälan sker genom att betala in 2.000 kronor i anmälningsavgift. Den ingår i resans pris.
Betalningsuppgifter får du när du skrivit upp dig i formuläret nedan.
Resan garanteras från minst fyra medföljande.
För frågor kontakta flugfiske (at) karlmark . se eller 076 262 27 32.

Anmäl dig direkt i det här formuläret.