Hotel Charco Verde, Isla de Ometepe, Nicaragua

Ön Ometepe i Nicaragua är mycket välbesökt och trevlig. Trots att det här är en av landets mest besökta platser är det inte trångt någonstans. Hur du än gör kommer du att bo vid foten av en vulkan eftersom ön består av två sammanvuxna vulkaner. Härifrån har du en nära nog perfekt vy över en konisk vulkan. Charco Verde är ett fint men isolerat hotell. Det har en egen vandringsled runt en sjö. För att komma dit behöver du gå igenom hotellets fina trädgård. Där finns en hel del fåglar, smådjur och ibland en och annan häst.

De flesta av hotellets rum ligger i en huslänga som är byggd i två våningar. Rummen är stora, rena och fina men nås inte av den trådlösa uppkopplingen till internet. Den fungerar bara vid receptionen och i restaurangen. Restaurangen är granne med receptionen men sträcker sig ut mot gräsmattan som är före vattnet. Går du fram till vattnet hittar du en fin strand och en plats där folk gärna samlas för att se på solnedgången. Mellan receptionen och rummen men ut mot vattnet finns en simbassäng. Den är stor och smidig för den som vill simma.

Hotel Charco Verde (Deras hemsida brukar inte fungera)
Isla de Ometepe
Nicaragua
Tele: +505-(0)2560 1271
E-post: charcoverde22@yahoo.es
Hotellets Facebook-sida finns HÄR.