Flugfiske i Kiruna

Hotel Tulijá Express, Palenque, Mexiko

Den lilla staden Palenque i området Chiapas i södra Mexiko är mest känt för de imponerande mayaruinerna (se filmen nedan). För att kunna ta del av dem på ett bra sätt behöver man bo någonstans och då är Tulijá Express ett bra alternativ. Här får du rena och smidiga rum i några våningar. Alla nås av hotellets trådlösa internetuppkoppling och den får du använda utan extra kostnad. Kökets alla väggar är av glas och där inne serveras en god buffé till frukost och kvalitativ mat från en a´la carte-meny till middag. Här kan du även köpa öl från det lilla lokala bryggeriet. Bortom restaurangen, sett från entrén och receptionen, har du Tulija’s innovativa simbassäng. Den är byggd som en strand med palmer och allt. Försöker du simma här kommer du förmodligen att gå på grund eftersom botten sluttar till nästan ingenting i den ände som är närmast glasburen. Upp till två barn under 10 år bor gratis här och receptionen hjälper dig gärna med utflykter och transporter. Närmaste flygplatsen ligger i Palenque nära det här hotellet. Näst närmaste flygplats är i Villa Hermosa som ligger ett par timmar bort.

Härifrån är tar det 10 – 20 minuter att gå till det lokala bryggeriet. Det ligger i ett enklare hotell som har en restaurang specialiserad på pizza i olika storlekar. Pizzorna finns för leverans hemma.

Hotel Tulijá Express
Boulevard Aeropuerto km 0.5, Zona Hotelera (Gatuadressen kan även skrivas 5a. Avenida Norte. Pte. 36)
29960 Palenque, Chiapas
Mexico
Tele: +52-(0)916-345 0104, -(0)916-345 0166
E-post: info@tulijahotelpalenque.com
Hotellets Facebook-sida finns HÄR men de säger att den skall flytta till den HÄR adressen, men i mitten av maj 2020 gav den felmeddelanden.

Här finns en snabb visning av hotellet:

Och så här ser det ut bland Mayaruinerna i utkanten av Palenque: