Caiman House, Yupukari, Guyana

I byn Yupukari är tillvaron stillsam. Här hittar du Caiman House och den turist- och hjälpverksamhet som anläggningen bedriver. Rummen är enkla i trähus som sitter ihop. Från många kan man om det regnar gå under tak till huvudhuset. I det serveras alla måltider och de är ofta bufféer. Att verksamheten har en stark koppling till utbildning är tydligt genom att det finns gott om böcker här. Du kommer förmodligen även att bli erbjuden att följa med ut på kvällen för att märka kajmaner. Som namnet på boendet antyder vill de verka för en bra hantering av traktens kajmaner. Internet är inget att hoppas på här men det kanske kommer och i stället kan du titta på byn Yupukari, skolan där och hur folket lever på den Guyanska landsbygden.

Initiativet Rupununi Learners drivs av Caiman House. Här finns det projektets hemsida och Facebook-sida.

Jämför även det här boendet med Karanambu Lodge, Rock View Lodge, Surama Eco-Lodge, Atta Rainforest Lodge och Iwokrama River Lodge.

Caiman House
Yupukari Village
Yupukari, Upper Takutu-Upper Essequibo, Guyana
Tele: +592-(0)772 9291
E-post: info@rupununilearners.org
Boendets Facebooksida finns HÄR.

Så här ser själva jakten ut för att hitta kajmaner att märka:

Så här kan det se ut om du är med och märker kajmaner:

Och så här ser landsbygden ut mellan Yupukari och staden Lethem: