Karanambu Lodge, Karanambu, Guyana

Rummen är här i hus utspridda på ett område nära huvudhuset som har reception och restaurang. Restaurangen fungerar även som bar. Frukostarna här är fina och lagom stora bufféer. Middagarna blir lätt ett trevligt tillfälle för samling eftersom det inte finns någon annanstans att äta. Trådlöst internet fungerar ibland och då främst nära receptionen. Personalen är trevlig och alert. Köket levererar riktigt bra mat och du kommer att märka att initiativen med volontärsverksamhet färgar hur man arbetar här. Ganska många rundresor i Guyana stannar hos Karanambu och de som inte gör det har oftast valt bort stället eftersom det kostar mer än några andra lodger.

En gång i tiden var den här lodgen en boskapfarm som också ägnade sig åt att samla Balata (naturlig latex från trädet Manilkara bidentata), som är viktigt i tillverkningen av golfbollar. Farmen startades 1927 av Tiny McTurk och blev genom Diane McTurks arbete viktig för att skydda jätteuttrar men är nu främst en anläggning för Eco-turism. Att skydda uttrarna är fortfarande en del av verksamheten och den fick en tydligare struktur från 1997. Uppskattningsvis har du här 700 fiskarter och 600 fågelarter. Det finns även kajmaner och myrslokar. På kvällen har du möjlighet att se den imponerande vattenlijan Victoria amazonica öppna sig. Följaktligen finns även en hel del insekter och därför bör du ha med dig medel mot dem samt kläder med långa ärmar och ben. Runt husen finns vandringsleder som du kan följa med eller utan guide. Området lodgen har är stort och ett erbjudande här är att åka ut tidigt på morgonen på savannen för att leta efter jättemyrslokar. Så här kan det se ut när ni hittar en:

Karanambu Lodge

Du kommer ganska lätt hit från Rock View Lodge, Surama, Caiman House eller staden Lethem. Lethem har en liten flygplats.

Karanambu, Guyana
Tele: +592-(0)643 4110, -(0)227 7698
E-post: karanambulodgegy@gmail.com, booking@karanambutrustandlodge.org
Lodgens Facebook-sida finns HÄR.

 

I närheten finns några byar som hör till Makushi-stammen. De byarna är små och heter Kwaimatta, Massara, Yupukari, Toka, and Simoni. Så här ser det ut i utkanten av Yukukari:

Och så här kan det se ut om ni åker vattenvägen till Karanambu Lodge en dag då det regnar: