Nilaveli Beach Hotel, Nilaveli, Sri Lanka

Följer du stranden norrut från Trincomalee kommer du snart att ha avfarten mot Nilaveli Beach Hotel på din högra sida. Det är ett inhägnat hotell som vetter mot stranden och du är ungefär 1,5 kilometer från restaurangerna i Nilavelis centrum. Rummen är fina och välskötta. De ligger oftast i marknivå men det finns även några en våning upp ovanför restaurangen. Wifi fungerar endast i receptionen och där är det svårt att sitta bekvämt så förvänta dig inte att kunna ägna mycket tid åt internet. Simbassängen kan vara ett bättre alternativ och den blev färdig 2019. Bortom bassängen finns hotellets strandbar. Den serverar även mat. Frukostar här serveras oftast som en buffé, men kan övergå till bordsservering om de har få gäster. Buffén består av lankesisk och internationell mat samt har en utomhusdel där du kan beställa färska omeletter, bacon, våfflor och amerikanska pannkakor. Vill du äta middag här finns a´la carte och erbjudanden om buffé. Till Alla Hjärtans Dag erbjuder de en buffé som kostar 5 – 6 gånger så mycket som en normal buffé i Sri Lanka. Men maten köket serverar är väldigt trevlig.

Ett trevligt alternativ till att äta middag här är att åka Tuktuk ända till Dutch Bank Café eller en kortare resa till, från Nilaveli Beach Hotell sett, fjärde avfarten till vänster efter den brittiska kyrkogården. Då kommer du in i ett område med många restauranger. Vägen heter Sarvodaya Road och i slutet av den ligger det stora hotellet Trinco Blu, som alla känner till. Här är lilla Rea Beach Restaurant ett riktigt bra val och Ceylon Seafood Café har fungerat bra.

Hotellet ägs av en hotellkedja som heter Tangerine.

Nilaveli Beach Hotel
11th Mile Post
Nilaveli, Sri Lanka
Tele: +94-(0)26-2232 295, -2232 296, -2222071
Fax: +94-(0)26-2232297
E-post: nilaveli@sltnet.lk
Hotellets Facebook-sida finns HÄR.

Att ange kilometertalet på skyltarna är ett vanligt sätt att beskriva en adress. Distansen syftar på hur långt från Trincomalee du behöver åka för att hitta avtagsvägen.