Chiavalon, Vodnjan, Kroatien

Chiavalon är familjenamnet för en kroatisk olivgård i Istrien som funnits i generationer. Bara historien om hur gården fungerat före, under och efter kommunisttiden räcker för ett givande besök hit. De som nu driver gården är mycket engagerade och duktiga. Trakten Chiavalon arbetar i är mycket vacker även om adressen nedan är i något som liknar ett lugnt villakvarter. Har du minsta lilla intresse för mat och ingredienser i matlagning bör du komma till Vodnjan för att vara med om deras föredrag och provningar av olivolja, men det intressanta stannar inte där… Du kommer att gå härifrån med en helt annan tanke och kunskap om oliver och olja än tidigare. Herrarna som pratar har provat allt och vet vad de talar om. Sandi Chiavalon är mest drivande och han är mycket trevlig och okomplicerad. Han har en liten butik och kan ordna en måltid för grupper på upp till 20 personer om han ges tillräcklig framförhållning.

Chiavalon
Vladimira Nazora 16
52215 Vodnjan
Kroatien
Tele: +385-(0)52-511 906
Fax: +385-(0)52-512 906
Mob: +385-(0)98-860 566
E-post: info@chiavalon.hr, chiavalon.sandi@gmail.com
Olivgårdens Facebooksida finns HÄR.