Brauerei Fischerstube, Basel, Schweiz

Det förmodligen mest kända bryggeriet i Basel är Ueli och adressen nedan är där ölen bryggs. Bryggeriet fungerar även som restaurang och festlokal för större festligheter som det årliga kalaset de arrangerade den 13:e januari varje år. Grannlokalen är en restaurang som ägs av bryggeriet och chefen Anita Treml Nidecker har i sina lokaler ett både trevligt och bra företag att ta hand om. Att döma av vad som levereras har hon och hennes kollegor lyckats bra. Bryggeriet är stolt att de var först i Schweiz med att brygga ett överjäst veteöl. Det skedde år 1977 och firades den 6:e maj 2017. Firandet skedde med ett antal parkour-utövare som reklampelare.

Gatan som Ueli ligger på är en populär plats för dem som vill besöka barer. Den ligger i den del av staden som kallas för Lilla Basel, “Kleinbasel”.

Brauerei Fischerstube
Rheingasse 45
CH-4058 Basel
Schweiz
Tele: +41-(0)61-692 94 95, -(0)61-692 95 85 (Anita), -(0)61 692 94 95 (Jürgen), -(0)61 692 94 95, -(0)61 692 94 95 (Daniela), -(0)61-692 94 95 (Patrick)
Fax: +41-(0)61-692 94 92
E-post: info@uelibier.ch, a.treml@uelibier.ch (Anita Treml Nidecker, chef), j.pinke@uelibier.ch (Jürgen Pinke, bryggmästare), a.alfonso@uelibier.ch (Andrea), d.karrer@uelibier.ch (Daniela), p.hill@uelibier.ch (Patrick, bryggare).