Brouwerij ’t IJ, Amsterdam, Nederländerna

Bryggeriet med det besvärliga namnet ligger i en väderkvarn och det passar ju bra för Nederländerna, som gjort sig känt för att ha många väderkvarnar. Det har en bra hemsida med mycket info om bryggeriet, restaurangen och andra ölaktiviteter i landet. Bland erbjudandena finns en provsmakningsmeny av de fem första ölerna som finns på fat men sedan finns fem till som inte har samma möjlighet. Om du är snäll kan du få provsmak på nästa fem också, men då behöver du hitta en medgörlig kypare. Utöver det tillverkar bryggeriet en brittisk och en amerikansk barley wine som bara säljs på flaska. Den amerikanska är svart.

Brouwerij ’t IJ
Funenkade 7
1018AL Amsterdam
Nederländerna
Tele: +31-(0)20-528 6237, -622 8325
E-post: info@brouwerijhetij.nl, info@brouwerijhetij.nl, administratie@brouwerijhetij.nl, bestellingen@brouwerijhetij.nl, rondleidingen@brouwerijhetij.nl
Bryggpubens Facebooksida finns HÄR.

Bryggeriet använder även den här adressen:
Zeeburgerpad 55
1019AC Amsterdam