Öl och Sightseeing i Bukarest

Pinta, Zaporizjzja, Ukraina

Sobornyi Avenue är den stora breda gatan som går rakt genom Zaporizjzja. På höger sida om den, om du kommer från området med den stora dammen och har just passerat kraftledningsgatan, hittar du Pinta. När du gått förbi träden som är utanför entrén och mot trafiken kommer du in i en fin men ganska mörk restauranglokal inredd med mörkt trä. Här serveras god ukrainsk mat men även hamburgare och pizza. Allt är angivet i gram så att du skall se hur stora portionerna är. Det finns även instruktioner om vad som anses passa med vodka och vad som hellre kombineras med någon av bryggeriets fem ölsorter. Menyer finns på engelska och några i personalen kan prata engelska. Priserna är med svenska mått mätt mycket överkomliga.

Här kan du se en film om Pinta. Den är gjort den 20:e januari 2020 och inkluderar en komplett ölprovning.

Pinta
171, Sobornyi Ave
Zaporizjzja Oblast, 69000
Zaporizjzja, Ukraina
Tele: +38-(0)612 327 080
Företagets Facebook-sida finns HÄR.

Lokalt skrivs oftast adressen så här:
171, проспект Соборний, Запоріжжя
Запорізька область, 69000