Destilleriet Glenfarclas , Ballindalloch, Storbritannien.

Vid väg A95 några få kilometer från Aberlour finns besökscentret för destilleriet Glenfarclas. Det man destillerar är, förstås, whisky. Vad skulle det annars vara när du är i Skottland? Mer specifikt är du i området Speyside. Destilleriet Glenfarclas drivs av 5:e och 6:e generationen av familjen Grant och är ett av få destillerier med sådana ägarförhållanden. Att de passerat många jubileum är de förståeligt nog mycket stolta över. Här erbjuds visningar med guide, provsmakningar och försäljning av whisky. Om du inte lyckas ta dig ända hit kan du alltid läsa om whisky på företagets hemsida eller beställa hem någon flaska genom deras webbutik.

Glenfarclas Distillery
Ballindalloch
Banffshire, AB37 9BD
Skottland, Storbritannien
Tele: +44-(0)1807 500209
Fax: +44-(0)1807 500234
E-post: info@glenfarclas.co.uk
Destilleriets Facebooksida finns HÄR.