Toul Sleng Genocide Museum, Phnom Penh, Kambodja

Det är svårt att hitta en turistattraktion med ett hemskare förflutet än den gamla skolan Toul Sleng. Under Röda Khmerernas styre kallades skolan för S-21. Mycket har sagts om den och mycket kommer att sägas men inget går att jämföra med att själv besöka det som nu är ett museum. Håller du koll på tiden när du är här kan du passa in ditt besök så att du kan se en film som visas i den av byggnaderna som man normalt går igenom sist. Ofta finns information om visningstider i entrén men du kan behöva fråga efter dem. På internet finns det gott om filmer som berättar om de Röda Khmererna och deras agerande. En kort film på engelska om Toul Sleng finns HÄR och en lite längre finns HÄR.

Toul Sleng Genocide Museum
Street 113, Sangkat Beoung Keng Kang III, Khan Charmkarmorn
Phnom Penh, Kambodja
Tele: +855-(0)23-216045
E-post: toulslengmuseum@online.com.kh
En inofficiell Facebooksida för museet finns HÄR.