Taverna Jeruzalem, Svetinje, Slovenien

Det här är en mycket fin gård med ett utsökt läge för sig själv i området Jeruzalem untanför Ljutomer. Personalen är trevlig och effektiv. Priserna är högre än hos de flesta restauranger i trakten men då ligger de billigare alternativen i eller nära staden och inte lika fint som den här tavernan. Maten är vällagad och av goda ingredienser så att priserna är höga är motiverat. Till det dricker man gärna någon av husets egna viner. Familjegården som hör till Tavernan kallas Mon Royal och vingården går under namnet Kupljen. Det går även att hyra rum eller en hel lägenhet här och det kan ju vara bra om det råkade bli lite mycket vin under måltiden. När du är klar här kan du förflytta dig till en kort sträcka till urtrevliga Brenholc Vingård och fortsätta njuta.

Taverna Jeruzalem
Jeruzalem, Svetinje
Slovenien
Tele: +386-(0)2-7194128 (tavernan), -(0)31-307417 (vingården)
E-post: taverna-jeruzalem@siol.net, vino.kupljen@siol.net
Vingården har sin hemsida HÄR och dess Facebooksida finns HÄR.