Floridita, Havanna, Kuba

Det är trevligt att vara i Havannas gamla stad och ett av ställen som gör det trivsamt är Floridita. Restaurangens bar har gjort sig känd för signaturdrinken daiquiri och för att Ernest Hemingway skall ha varit en frekvent besökare. Han skall ha druckit en egen variant av daiquiri och det talas fortfarande om hur många han kunde dricka på en kväll. Floridita marknadsför sig som daiquirins vagga. Den skall ha uppfunnits här av bartendern Constantino Ribalaigua på 1930-talet när han blivit ägare till etablissemanget. Här kan du även äta god och vällagad mat. Servicen är oftast bra men ibland kan det vara fullt och då går det långsammare. Priserna är höga och restaurangen får många sav sina kunder från att man läst om ställets historik. Det är även populärt att titta närmare på Hemingway-statyn som finns i ena änden av den långa bardisken. Ezra Pound, John Dos Passos och Graham Green skall också ha frekventerat den här baren som nu förmodligen är Havannas mest kända.

HÄR kan du se en lite underlig film som visar hur det ser ut i Floridita.

Floridita
Obispo 557 esquina Monserrate
Havanna Vieja, Havanna
Kuba
Tele: +53-(0)7-8671299, -8671300, -8671301 Ext. 128
Fax:+53-(0)7-338856, -8668856
E-post: floridita@flori.rest.palmares.cu
Restaurangens Facebooksida finns HÄR.