Riverside Restaurant, Stung Treng, Kambodja

I Stung Treng i nordöstra Kambodja är Mr. T en känd person och det här är hans restaurang även om han numera bor i Banlung som ligger någon timmes bilfärd närmare den Vietnamesiska gränsen. Hans lycka tycks ha varit ett tidigt omnämnande i en känd resehandbok och att han pratar bra engelska och thailändska. Han arbetar mycket med sin kusion och de kan ordna det mesta av vad du kan tänkas behöva av boende, transporter och restauranger men försök att konkurrensutsätta vad de säger för du pratar med män som lever på att ta ut bra priser av turister.

Restaurangen sköter sig bra och levererar kvalitativ mat. Den klarar även att ta emot grupper men vill då få en förvarning om vad som är på väg. Standarden är enkel men bra för både restaurang och gästgiveri. En duglig trådlös uppkoppling till internet finns och restaurangdelen fungerar även som café och allmänt utrymme. Där har du en bokbytartjänst som kanske kan intressera. Några böcker är till salu och personalen hjälper gärna till med din reseplanering. Om vädret tillåter går det bra att använda de trevliga sittplatserna utanför Riverside. Det här har länge varit ett känt ställe i Stung Treng och det saknar, trots namnet, bra utsikt över Mekongfloden.

Stadens marknad ligger ett kvarter bakom restaurangen om du utgår från floden. Turistkontoret ligger också bredvid och allt är nära en stor men enkel rondell som är början på nedfarten till båtarna. Busstationen är två kvarter bort i sydvästlig riktning.

Riverside Restaurant and Guesthouse
Mittemot båtkajen
Stung Treng, Kambodja
Tele: +855-(0)12-447775, -558399, -257207, -447775, -439454, -490333, (0)11-600381, -(0)99-625400, -(0)97-7257257
E-post: taingtow@yahoo.com, kimtysou@gmail.com
En inofficiell Facebooksida för Riverside finns HÄR.