The Whisky Castle, Tomintoul, Storbritannien.

I Skotska området Speyside och vid väg A939 (Old Military Road) sydost om Speybridge finns det lilla samhället Tomintoul. Där hittar du den väldigt välutrustade whisky-butiken “The Whisky Castle”. Så särskilt slottlik är inte butiken men i den får du en närmast kunglig service. Ägarna, Mike and Cathy Drury, har gjort ett bra arbete med att skapa den här butiken. Det de inte har på lager kan de oftast ordna och de skickar flaskor till alla möjliga destinationer runtom i världen. Det är trevligt och intressant att höra personalen berätta om de olika whisky-sorerna du ser. I lokalen finns även det som sägs vara världens största whiskyflaska. Vid den har du ett intyg från Guinness rekordbok. I den angränsande lokalen säljer samma företag souvenirer och lokala matvaror. Det här är en trevlig butik att besöka på väg genom Speyside. Det är också betryggande att ägarna anstränger sig för att hitta whisky som inte köldfiltrerad eller har artificiella färgmedel.

The Whisky Castle
6 Main Street
Tomintoul, Ballindalloch, Banffshire AB37 9EX
Skottland, Storbritannien
Tele:+44-(0)1807-580213
E-post: sales@whiskycastle.co.uk