Hotel Suria Lodge, San Gerardo de Dota, Costa Rica.

Att ta sig till Suria Lodge är en upplevelse i sig. Det finns bara en väg dit och avtagsvägen ned till lodgen är 1000 meter ovanför boendet. Du åker i kringelikrokar ned. Längs vägen har du flera platser som är bra för att leta efter olika djur. Oftast är det fågeln Quetzal eller det fyrbenta djuret Tapir (heter danta på spanska) som nämns. Du är i trakter med förhållandevis många av båda sorterna. Lodgen är ganska enkel men trevlig och personlig. Det mesta av de små husen är byggt i trä och du märker att det är en familj som driver stället för servicen är väldigt omhändertagande. Rummen är rena, fina och har en mobil värmare om det skulle bli kallt. Du är trots allt på 2000 meters höjd mellan berg och hade avtagsvägen på 3000 meters höjd. Här är det ofta en aning kallt och regnigt men det är vackert och gott om intressanta djur. Det trådlösa nätverket fungerar bara i receptionsområdet men det är trevligt att sitta i så det går nog ingen större nöd på någon av det.

Under slutet av 2015 höll hotellets restaurang på att byggas ut. Den gamla finns invid receptionen och vid en öppen spis.

Hotel Suria Lodge
San Gerardo de Dota
Costa Rica
Tele: +506-27401004
E-post: info@hotelsuria.com
Lodgens Facebooksida finns HÄR.