Café Latino, Genua, Italien.

På torget Piazza delle Erbe i Genua finns flera vattenhål och ett av dessa, Café Latino, har ett imponerande utbud av microbryggd och kvalitativ öl. Det är en av stadens bäst utrustade vattenhål och även ett trevligt café. Ölbaren är skild från cafét med en vägg men de arbetar tillsammans och har samma uteplatser. Piazza delle Erbe är ett bra ställe att varva ned på under dagen och ibland även bra för att varva upp på om aftonen eftersom torget ligger i ett område som sjuder av aktivitet på kvällen men är undanskymt på dagtid. Från cafét har du bara någon meter till restaurangen Il Mangiaubono och det är heller inte långt till dall Orso. Hos Café Latino tar sig kyparna ofta tid att prata med kunderna om sitt utbud och ibland beskriver de även hur de olika ölerna bryggts. Här kan du bland annat hitta öler från Birroir i Toscana och Birra Dolomiti (och HÄR finns dolomitbryggeriet på Facebook).

Café Latino
Piazza delle Erbe 20/22 R
Genua
Tele: +39-(0)10-2757549
Italien
Caféets sida hos Facebook finns HÄR.