Nationalparken Plitvicesjöarna, Kroatien.

Den här nationalparken består av flera sjöar kopplade till varandra. Runt dem finns vandringsleder och det är nära till restauranger, båtar och fotoplatser. Området är mycket vackert men försök att komma hit tidigt eller hitta en rutt som gör att du inte behöver gå med alla andra besökare för de kan vara många. Det tar några timmar om du skall följa spångarna längs alla sjöarna. Längs vägen är allt mycket vackert och du får chanser att läsa på om vad du ser. Det går också att fuska med ett litet tåg på hjul eller genom att åka båt. Fast det är trevligt det också. Jezera betyder sjö på kroatiska.

Nationalparken Plitvicesjöarna
Scientific Research Centre “Dr. Ivo Pevalek”
Plitvička jezera
53231 Kroatien
Tele: +385-(0)53-751015, -751014
E-post: info@np-plitvicka-jezera.hr