Yerevan Brandy Company, Jerevan, Armenien.

För den som tycker att det är intressant med provsmakningar av goda alkoholhaltiga drycker bör besöka Yerevan Brandy Company i Armenien. Fabriken ligger lite upphöjd på en kulle nära floden Hrazdan i Jerevan. Allt här är välordnat och välbesökt. Provsmakningar sker i ett rum nära butiken och leds av fabrikens pålästa personal. Ledda rundvandringar utgår och slutar också i butiken. När du kommer härifrån kommer du att veta allt om produktionen och du kommer också att ha fått höra en hel del om Churchills relation till dryckerna (En del anser att historien du får höra här inte stämmer. Se HÄR för en annan infallsvinkel). Det är lätt att förstå dem som tycker att drycken som produceras här är godare än till exempel Cognac.

Yerevan Brandy Company
2, Admiral Isakov ave
Jerevan 0082, Armenien
Tele: +374-(0)10-510100, -540 000 (för visningar)
E-post: info_ybc@pernod-ricard.com