Mangalemi Hotel Restorant, Berat, Albanien.

Berat är en trevlig musei-stad och ett bra hotell med en bra restaurang i den staden är Mangalemi. Du hittar etablissemanget i början av backen upp mot Kalaja-borgen. Här kommer du att trivas men kanske först gå lite vilse för lokalerna har anor och det leder till att det blir en del gångar och trappor. Verksamheten startade i sin nuvarande form redan 1993 och det är mycket nära inpå att en lång era med kommunistisk diktatur avslutats. Diktatorn, Enver Hoxha, dog 1985 och sedan trappades det kommunistiska ned. Restaurangen har en trevlig altan med tak och lite utsikt. Hit kommer mången besökare och ortsbo för en trevlig måltid. Taket gör att det går att sitta på terassen även om vädret är dåligt och om kylan kryper på aktiveras infravärmen. Mat och service är bra liksom de råvaror som används. Det är helt enkelt svårt att få en dålig upplevelse av en så trevlig plats som den Mangalemi skapat.

Hotel Restaurant Mangalemi
Rruga “Mihal Komneno”,tek Porta e Pashait
Berat, Albanien
Tele: +355-(0)68-2323238 (Valter Mio) -(0)68-2429803 (Thoma Mio, Tomi)
E-post: hotel_mangalemi@yahoo.com
Företagets sida hos Facebook finns HÄR.