Hotel Old Town, Sarajevo, Bosnien Hercegovina.

Någon meter innan Sarajevos charmiga gamla stad går över från att vara ottomanskt till att bli habsburgskt finns Hotel Old Town. Det har sin ingång i ett hörn invid marknaden som hör till en gammal karavanseraj och är byggt med en entrévåning och sedan 3 våningar med rum. Det finns ingen hiss men all personal är ivrig att hjälpa till med att bära väskor. Rummen är små men rena och bekväma. Frukostrestaurangen finns bakom receptionen på entrévåningen. Dagens första måltid serveras som en buffé som har en del återkommande ingredienser och några som dyker upp då och då. Den frukost som ställs fram kompletteras även med extraerbjudanden om en omelett med valfritt innehåll. Hanteringen av måltiden gör den så pass trivsam att det är lätt att bli kvar vid bordet längre än normalt. Trådlös uppkoppling till internet finns i hela hotellet. Personalen är alltid hjälpsam och det är lätt att få deras hjälp att hitta intressanta alternativ i Sarajevo. Vill man ha mer förslag till sysselsättning än de ger finns flera turistbyråer inom 100 meters promenad från boendet. Hotellets läge kan knappast bli bättre om man vill utforska centrala Sarajevo. Härifrån når ni lätt hela staden. Hotel Old Town passar bra för ensamresenärer och inte alltför stora grupper. De små rummen gör det mindre lämpat för barnfamiljer och konferensrum saknas. När man funnit sig till rätta i det här hotellet är det lätt att trivas.

Var uppmärksam på att det här hotellet lätt förväxlas med det närbelägna Pansion Stari Grad, vars namn betyder “gamla staden”.

Hotel Old Town
Mali Čurćiluk 11a,
71 000 Sarajevo.
Bosnien och Hercegovina
Tele: +387-(0)33-574200
E-post: info@hoteloldtown.ba