Dag 8. Påskön: Rano Raraku, Ahu Tongariki och Anakena. Del 4.

Warning: Undefined variable $orderby in /customers/b/e/6/karlmark.se/httpd.www/admin/wp-content/themes/karlmark/page.php on line 34

Dag 8. Påskön: Rano Raraku, Ahu Tongariki och Anakena. Del 4.

Klockan 16.42 sätter sig den senast anlände av oss i bussen. Många är nybadade och tillvaron är trevlig. Solen skiner över den stora oceanen framför oss. Efter knappt tio minuters färd vänder vi eftersom vi upptäckt att vi håller på att missa stranden Ovahe. I ett snår vid vägen ser vi många hästar som betar. På väg till vår andra strand får vi veta att området formats genom att man skjutit på klipporna från en båt med en kanon. Erosion tog sedan vid. Vi stannar bara en kort stund innan vi återvänder mot Hanga Roa. Längs vägen passerar vi kullen där tävlingarna i att åka nedför på en bananstock brukar hållas. Tyvärr är de inställda i år eftersom en del av kullen brunnit.

Mikael försöker samla oss idag igen för en solnedgångstur till Aku Tahai men vi är för trötta. Det får bli i morgon. Han går även igenom drickshanteringen och vill visa detaljerna men får svaret att summan är det enda som behövs. Från Ovahe tog det en halvtimme tills vi stod utanför hotellet reseledaren flyttats till. Solen är fortfarande varm och en mild bris gör tillvaron ännu trevligare.

När vi vilat lite och går för oss själva i Hanga Roa ser vi att det var tur att vi inte tittade på solnedgången idag. Himlen har fyllts av moln och många av dem är svarta. Av och till faller regndroppar. En tankbåt har lagt sig i viken och på kvällen gör de många lamporna ombord att den syns bra. Några av oss blir kvar till sent på kvällen på Henga Henga Coffee som ligger bredvid Hotel O’Tai.

Fortsättningen finns här: Dag 9. Ahu Akivi och Puna Pau.

Vill du inte läsa den här berättelsen i uppdelningen här på hemsidan finns den till försäljning här: Dagbokshistoria för Chile och Påskön.