Dag 7. Påskön: Ahu Tahai och Orongo. Del 4.

Warning: Undefined variable $orderby in /customers/b/e/6/karlmark.se/httpd.www/admin/wp-content/themes/karlmark/page.php on line 34

Dag 7. Påskön: Ahu Tahai och Orongo. Del 4.

Klockan 13.20 kör bussen den korta sträckan från sevärdheterna till våra hotell. Längs vägen funderar vi över när vi helst vill göra utflykten för att se på solnegången. Mikael försöker också att prata om en avskedsmiddag som vi kan ha om några dagar. Det går dåligt att enas eftersom färden är kort och halva gruppen försvinner direkt när bussen stannar. Kvar blir att prata vidare om det i morgon.

När några av oss sätter sig för en trevlig stund hos Chez Ramon åker reseledaren, lokalguiden och ett par från gruppen till sjukhuset för att undersöka ett ben som inte blivit bra sedan Santiago. Doktorn visar sig kunna bra engelska och gissar att skadan handlar om ett insektsbett. Det blir en spruta, ett recept för piller och att sällskapet är tillbaka vid hotellen klockan 15.00. I väntrummet var enda andra utlänningen en annan svenska som färdats med kryssningsbåten som ligger i viken.

Kvällen förlöper lugnt med vandring i staden, öl på våra terasser och middag hos Haka Honu och andra restauranger. Något efter klockan 18.00 drar mörka moln in över Påskön. Tjugo minuter senare kommer regnet men det varar bara i tio minuter och efter det är solen tillbaka igen. Festivalen fortsätter nere vid stranden.

Fortsättningen finns här: Dag 8. Påskön: Rano Raraku, Ahu Tongariki och Anakena.

Vill du inte läsa den här berättelsen i uppdelningen här på hemsidan finns den till försäljning här: Dagbokshistoria för Chile och Påskön.