Dag 5. Namib-Naukluft: Soussvlei och Dead vlei, del 4.

Warning: Undefined variable $orderby in /customers/b/e/6/karlmark.se/httpd.www/admin/wp-content/themes/karlmark/page.php on line 34

Dag 5. Namib-Naukluft: Soussvlei och Dead vlei, del 4.

Vi går ned i den 30 meter djupa klyftan och tar kort och reflekterar över vad vi ser. Det är grus på botten och åt ena hållet tar den slut men åt andra hållet är det inte lika tydligt vart den leder. Till sist klättrar vi upp och sätter oss i bussen. Klockan är 13.54 och några minuter senare sitter vi till bords hos Sossusvlei Lodge, som visar sig bara ha någorlunda duglig wifi i receptionen men god mat. Servitrisen är trevlig, bra och rolig.

Det är varmt klockan 15.20 när vi fortsätter vår färd och vi behöver 70 minuter för att nå rummen, men då har vi också stannat till i receptionen för att ändra middagstiden. Vi går nästan direkt från tälten till simbassängen och där har vi med oss vin och öl. Solen står oss bi.

Idag börjar grodorna vi sökt men inte kunnat hitta kväka ungefär halv sju men de håller bara på i en halvtimme.
Klockan 20.00 samlar vi ihop kylboxarna som varit våra minibarer och termosarna. Med dem i bussen åker vi i mörkret de 7 kilometrarna till middagen. På borden står de lysande burkarna och snart har vi förrätten, en krämig tomatsoppa, framför oss. Den följs av en grekisk sallad och många får en filé av Springbock. Köttet serveras med couscous och har förbättrats med en sprit och grill-sås. Efterrätten är en mycket uppskattad liten bit päron med tryffel och kokos på en bädd av mjukost.

Innan vi åker tillbaka till tälten betalar vi våra notor och det tar lång tid eftersom systemet är manuellt med krav på att bläddra fram och tillbaka i stora kassaböcker. Först klockan 22.25 öppnar vi tältdukarnas blixtlås och stör oss på timern för ljuset i taket. Glödlamporna som skulle bytas är fortfarande trasiga och vår chaufför blir så gott det går deras reparatör. Han säger i och för sig att problemet bara var glappkontakt men nu är det löst. Kvar blir bara de irriterande tidsstyrningarna.

Fortsättningen finns här: Dag 6. Namib- Naukluft – Walvis Bay-lagunen – Swakopmund.

Vill du inte läsa den här berättelsen i uppdelningen här på hemsidan finns den till försäljning här: Dagbokshistoria för Namibia, Botswana och Zimbabwe.