Dag 18. Chobe – Victoria Falls, Zimbabwe: Victoriafallen. Del 4.

Warning: Undefined variable $orderby in /customers/b/e/6/karlmark.se/httpd.www/admin/wp-content/themes/karlmark/page.php on line 34

Dag 18. Chobe – Victoria Falls, Zimbabwe: Victoriafallen. Del 4.

Klockan 17.10 sitter vi i bussen igen. Flera av oss fick en rejäl rotblöta men stämningen är i topp och vi pratar glatt om upplevelsen. Tio minuter senare passerar vi den muntert dansande vakten. Det kvittrar i trädgården när vi ska kliva ur bussen och då håller George ett trevligt och improviserat tack-tal. Han pratar om vad vi gjort och vad som inte fungerat. Vi har inte haft några sjukdomar eller olyckor och han säger så snälla saker om oss som grupp att vi nästan rodnar. Som avslutning retas han en aning och ger oss ett snabbt muntligt prov på om vi lyssnat. Det provet klarar vi förstås bra. Han tackar Mikael och får veta att fågelskådarna nu fått ihop 277 arter samt att den jämförande kontrollen mellan olika gps:er och distansmätare säger att vi åkt väldigt långt. Efter att vi lämnats på flygplatsen kommer den totala sträckan att vara över 4000 kilometer. Vi pratar lite om utvärderingar och intervjuerna om resan som en av oss ägnat sig åt.

På kvällen träffas några av oss tidigt i baren. Sakta ansluter sig fler. Vi sa egentligen att vi skulle träffas i receptionen men det blev bara reseledaren som fick stå där och vänta på oss tills vi hämtade honom och visade var vi var någonstans. När George kommer berättar han att han nästan gick rakt in i en flodhäst som stod och betade i hotellets trädgård. En till går upp i strandkanten strax nedanför baren.

Vårt långbord står bakom baren och när vi satt oss till rätta vill kyparen helst sälja buffé till oss men vi väljer a´ la carte. Betjäningen blir en aning förvirrad och inte särskilt snabb men vi har inte bråttom och till sist blir det rätt. Vad värre är har vi en högljudd dansföreställning bredvid oss. Det är nära nog omöjligt att höra vad vi säger och avskedsskålandet blir komplicerat. Flera i gruppen funderar på att lämna bordet och vi vill inte delta när musikanterna vill ha dricks för sin insats.

Det är mörkt när vi går och lägger oss och i morgon behöver vi inte stressa.

Fortsättningen finns här: Dag 19. Victoria Falls – Johannesburg – Doha, Qatar.

Vill du inte läsa den här berättelsen i uppdelningen här på hemsidan finns den till försäljning här: Dagbokshistoria för Chile och Påskön.