Dag 17. Chobe: Gamedrive och båtutflykt. Del 5.

Warning: Undefined variable $orderby in /customers/b/e/6/karlmark.se/httpd.www/admin/wp-content/themes/karlmark/page.php on line 34

Dag 17. Chobe: Gamedrive och båtutflykt. Del 5.

Vid stranden hittar vi en till ödla och nära den en flock Chacmababianer (Papio ursinus). Här är babianerna bruna och de vi ser går längs vattnet. Medan våra huvuden vrider sig för att se allt som händer har solen ställt sig så att den lyser direkt i ögonen på oss.

Impalaantiloper springer förbi och hoppar ganska ofta på ett lustigt sätt. Att de sprätter med bakbenen är ett tecken på att de är glada. Nedanför dem ser vi fler babianer och vi får veta att de med röd rumpa är redo för parning. En stor hane går bakom den rödrumpade honan och försöker ibland äntra henne. Impala och Babianer trivs ihop eftersom det blir säkrare med fler individer och svaret på vår fråga om vad som händer med tjuvjägare är att staten uppmuntrar till att de direkt skjuts.

När vi vänder är klockan 17.30 och solen står bara lite över horisonten. Vi passerar tvåvånings-pråmar med hytter och dukade bord. Båten King Fisher som nyss körde om oss har nu placerat sig rakt framför vår farkost. Ljuset från solen blir hela tiden rödare och en trevligt ljummen vind ökar njutningen. Mitt på ön, som nu är till höger om oss, står en Botswansk flagga och vi stävar sakta förbi nära den flytande, men just nu folktomma baren ”The Raft”.

Kaptenen stannar vår båt – ”Spare-wing goose” – för att vi skall kunna fotografera solnedgången. Flera andra båtar ligger i närheten. Klockan är 18.13 när vi kliver i land och avtackar Justice och den övriga personalen.

Tillbaka i hotellet blev det en kort stund i rummen för vi har blivit tillsagda att vara i restaurangen klockan 19.00. Vi är där då men får ändå vänta länge på att köket skall bli färdiga med grillningen. Det skall nämligen bli en grillafton. När vi ätit klart blir många av oss kvar länge. En av oss har börjat intervjua övriga deltagare om vad som var bäst med resan.

På väg till sängs hör vi att vattnet vid den översvämmade tältplatsen stigit ytterligare. Det är där ungrarna parkerat bussen ”Rainbow Nation” och slagit upp sina tält. Vi har också lagt märke till att vita boxar med gratis kondomer hängts upp i hotellet och att de är likadana och lika tomma här som vid gränsen.

Fortsättningen finns här: Dag 18. Chobe – Victoria Falls, Zimbabwe: Victoriafallen.

Vill du inte läsa den här berättelsen i uppdelningen här på hemsidan finns den till försäljning här: Dagbokshistoria för Namibia, Botswana och Zimbabwe.